Parcul Herăstrău la doar 5 minute
Grădină privată de 3000mp
Smart Home integrat
Încălzire prin pardoseală
Stații de încărcare mașini electrice
Mauricio Mesa Gomez, country manager Cordia România și Spania: „Cumpărătorii de locuințe își doresc astăzi apartamente noi care să le ofere un plus de confort”

Mauricio Mesa Gomez, country manager Cordia România și Spania: „Cumpărătorii de locuințe își doresc astăzi apartamente noi care să le ofere un plus de confort”

Mauricio Mesa Gomez a participat pe 20 mai 2021 la a doua ediție a evenimentului RoInvest organizat de News.ro, care a reunit reprezentanți de nivel înalt ai Guvernului României, ai mediului bancar, ai instituțiilor financiare și ai mediului de afaceri.

În cadrul evenimentului RoInvest 2021, al cărui partener a fost Cordia România, Mauricio Mesa Gomez a vorbit despre contribuția semnificativă a domeniului rezidențial la evoluția economiei României din 2020 și despre modul în care așteptările cumpărătorilor de locuințe noi s-au schimbat în anul pandemiei.

„Cumpărătorii de locuințe își doresc astăzi apartamente noi care să le ofere un plus de confort, în condițiile în care mulți dintre ei au lucrat de acasă”, a spus Mauricio Mesa Gomez. „Confortul și calitatea locuirii vizează, în afară de obiectul în sine, și alte aspecte. Eficiența energetică, accesul la o infrastructură rutieră și de transport în comun bine dezvoltată, spațiile verzi din proiect și din apropierea lui, tehnologia modernă din proiectele rezidențiale sunt doar câteva dintre elementele pe care cumpărătorii le au în vedere.”

Mauricio Mesa Gomez a mai explicat că, în contextual în care cererea pentru apartamente noi mai mari este în creștere, sunt necesare măsuri fiscal care să vină în sprijinul celor care-și doresc astfel de locuințe. Printre aceste măsuri se numără extinderea aplicării TVA-ului de 5% la apartamentele cu un preț maxim de 140.000 de euro, care va crește puterea de cumpărare pe segmentul apartamentelor noi mai mari și care va ajuta la rezolvarea unei probleme de supraaglomerare a locuințelor.

„Aproape jumătate din populația României trăiește în locuințe supraglomerate, iar în București spațiul disponibil per persoană este de sub o cameră. Sunt multe cazuri în care membrii a trei generații trăiesc sub același acoperiș: copii, părinți și bunici”, a explicat Mauricio Mesa Gomez în discursul pe care l-a susținut la RoInvest 2021. „Piața rezidențială din București a fost dominată în ultimii ani de achiziții de apartamente cu două camere, pentru că efortul financiar al familiei pentru achiziția unui apartament de trei camere cu TVA 19% este prea mare.

În acest context, un TVA de 5% pentru apartamentele cu un preț maxim de 140.000 de euro ar crește puterea de cumpărare pe segmentul locuințelor mai mari, care să asigure plusul de confort și calitatea crescută a locuirii pe care din ce în ce mai multe familii și le doresc în România”, a conchis country managerul Cordia România și Spania.

Contact

Abia așteptăm să ne vedem!

Vă putem prezenta toate tipurile de apartamente, cu ajutorul unui soft inteligent de vizualizare 3D a locuinței în raport cu clădirea și momentele zilei, în cadrul unei întâlniri la biroul de vânzări. În continuarea acestei prezentări, putem vizita proiectul și cele două apartamente showroom amenajate în prima fază, în colaborare cu echipe de designeri și arhitecți de interior.

Vânzările pentru cea de-a doua fază au fost lansate! Completează câmpurile din dreapta și vă vom contacta imediat ce revenim la birou.

Adresa birou de vânzări

  • 0759 890 890
  • 031 069 97 40
  • Bulevardul Expoziției Nr.2, Sector 1, București, Romania
  • Luni - Vineri: 10:00 - 18:00

Sâmbată: 10:00 - 14:00

 


Vezi locația
Completează câmpurile de mai jos și un coleg te va contacta pentru stabilirea unei vizite.

Sunt de acord ca datele mele cu caracter personal să fie prelucrate de Cordia România pentru a-mi trimite informații cu privire la ofertele imobiliare.

×
Completează câmpurile de mai jos și un coleg te va contacta pentru stabilirea unei vizite.

Sunt de acord ca datele mele cu caracter personal să fie prelucrate de Cordia România pentru a-mi trimite informații cu privire la ofertele imobiliare.